Начало Бокс Боксьорки от Алжир идват за спаринги с националките
0

Боксьорки от Алжир идват за спаринги с националките

Боксьорки от Алжир идват за спаринги с националките
0

Националният ни отбор по бокс за жени ще прави спаринги със състезателки от Алжир. Тренировъчните мачове ще бъдат част от подготовката на „лъвиците“ по пътя им към Световното първенство в Истанбул следващия месец. Шампионатът на планетата ще се проведе в Турция от 4 до 19 декември.

В момента националките ни са на лагер на високопланинската база в Белмекен, като олимпийският шампион от Москва 1980 Петър Лесов изрази задоволство от качеството на подготовка. В последните две седмици специалистът води подготовка заедно с Фикрет Ереджебов, като под тяхно ръководство тренират Севда Асенова, Габриела Димитрова, Станимира Петрова, Ана-Мария Дялова, Мелис Йонузова и Златислава Чуканова.

„Подготовката върви много добре. Доволен съм, защото момичетата наистина се влагат в тренировките на пълни обороти. Никоя не се пести. Важно е, предвид нивото, което искаме да достигнем преди да продължим заниманията в София. Освен това времето е много хубаво, за пръв път по това време на годината няма сняг и няколко пъти качвахме „Зъбчето”. Като цяло сме доволни от всичко, което правим тук”, каза Лесов.

Лагерът на Белмекен ще продължи до края на седмицата, след което националките ни ще водят подготовка на базата в „Дианабад”. На 15 ноември към тях трябва да се присъединят и момичетата от Алжир. Това ще бъде и последният етап на подготовка преди Световното първенство в Истанбул.