Начало Бокс Шефът на АИБА раздава ръкавици на Световното по бокс в Белград

Шефът на АИБА раздава ръкавици на Световното по бокс в Белград

Шефът на АИБА раздава ръкавици на Световното по бокс в Белград
0

Президентът на Международната боксова асоциация (АИБА) Умар Кремльов се срещна с боксьори, участващи в Световното първенство за мъже в Белград, Сърбия. Срещата се проведе в сряда и се превърна в акцент в програмата на централата, целяща да даде възможност на боксьорите да бъдат чути.

Участниците проведоха демонстративна тренировка, в която освен Кремльов, бяха и Ищван Ковач – генералния секретар на АИБА и двукратен световен шампион, световният шампион Игор Мехонцев и посланиците на АИБА, включително професионалния шампион по бокс Рой Джоунс-младши, двукратният световен шампион Роберто Камарел и германската боксьорка Зейна Насар. След тренировката боксьорите получиха подарък – ръкавици.

Нашите боксьори трябва да имат глас, който трябва да бъде чут, защото ние сме тук, за да служим на нашия спорт. Ако не бяха атлетите, боксът никога нямаше да съществува. Призовавам всеки един боксьор: не се колебайте да дойдете и да говорите с нас. Ние сме тук заради вас“, заяви президентът на световната боксова централа Кремльов.

Откакто Кремльов стана президент на АИБА през месец декември 2020 г., той проведе много лични срещи със спортисти и треньори в различни страни, включително България. Той подчертава важността да бъдеш близо до семейството на АИБА, тъй като самият той е бивш спортист.