Начало Бокс Даниел Асенов: Рано ми е за професионалния ринг
0

Даниел Асенов: Рано ми е за професионалния ринг

Даниел Асенов: Рано ми е за професионалния ринг
0

По-малко от две седмици преди международния боксов турнир „Странджа“, който ще се проведе в София от 22 до 28 февруари, европейският шампион при мъжете в категория до 52 килограма Даниел Асенов призна, че има да сваля два килограма и половина за кантара.

„Първият ни лагер на Белмекен мина много добре, сега сме на лагер на „Дианабад“. На турнира „Странджа“ се надявам минимум на финал, но ще видим дали ще се получи. Няма да е никак лесно, тъй като ще има много силно участие“, сподели Асенов в „Закуска за шампиони“ в Пресклуб „България“ тази сутрин.

Той говори и за тренировките под ръководството на новия национален треньор Хосе Еухенио Солер Арате.

„Малко по малко се опитвам да се адаптирам към новия треньор, но няма как да станем кубинци за толкова кратко време. От 8-9 години съм с този стил и няма как да го променя изведнъж. Правим трудни упражнения и на мен може би този стил не ми харесва. Всички треньори от националния отбор, с които съм говорил, ми казват: ‘Прави това, което ти казва кубинецът, но не забравяй и стария бокс, защото с него стана европейски шампион'“.

Асенов беше запитан и дали обмисля кариера в професионалния бокс, но той беше категоричен, че му е прекалено рано за това: „За професионален бокс е много рано. Ако участвам на Олимпийските игри в Рио, искам първо да видя как ще се представя там. След това ще обсъдим с треньорите дали да стана професионалист или да продължа още един олимпийски цикъл.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.