Начало Бокс Даниел Асенов спечели титлата на „Београдски победник“

Даниел Асенов спечели титлата на „Београдски победник“

Даниел Асенов спечели титлата на „Београдски победник“
0

Даниел Асенов, който е един от най-добрите ни боксьори в последните години, спечели златото в непривичната за него – категория до 57 кг. на силния боксов турнир „Београдски победник“, който се провежда за 58-и път в сръбската столица.

На финала в категорията многократният ни европейски шампион при мъжете победи Акилбек Есенбек от Киргизстан.

Интересното е, че Асенов трябваше да среще във финала Питък Макгрейл от Великобритания, който има спечелена квота за Игрите в Токио, но резултатът от срещата му с киргизстанеца е бил променен.

Асенов е шесткратен европейски шампион по бокс от шампионати на Стария континент при мъжете и подрастващите.

Турнирът в Белград е част от подготовката на родната звезда по пътя към Олимпийските игри, които ще се проведат през лятото в японската столица Токио. Даниел Асенов е почти сигурен участник за най-големия спортен форум, предвид че заема трето място в световната ранглиста при 52-килограмовите. Очакванията са той да получи квота за Игрите и да ни представя през юли в Токио.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".