Начало Бокс Патриотичен талисман надъхва Тайсъна за Купа „Странджа“ (СНИМКИ)

Патриотичен талисман надъхва Тайсъна за Купа „Странджа“ (СНИМКИ)

Патриотичен талисман надъхва Тайсъна за Купа „Странджа“ (СНИМКИ)
0

Допълнителна мотивация получи Даниел Асенов в тазгодишното си участие на Купа „Странджа“. Националът на България, който е носител на приза за миналата година, излиза днес в четвъртфинална среща в категория до 52 килограма. Негов съперник ще е Байоку Башким от Косово.

Асенов се сдоби със специален талисман са за тазгодишното си участие в най-стария международен боксов турнир в Европа. Тайсъна получи патриотично горнище, на което е изписан на гърба революционния призив „Свобода или Смърт“ над лъва от герба на България. В предната страна на суичър също има ревящ лъв – символ на страната ни, а на двете рамена гордо стои българският трибагреник. Целият е издържан в цветовете на националния флаг – бяло, зелено, червено.

Снимки: ВАЛЕНТИН ИВАНОВ

Boec.BG научи, че горнището е специален подарък за Даниел Асенов от родителите на неговата любима Розалия Пейчева – Силвия и Виктор.

„Те знаят, че много милея за България и всичко българско. Затова ме изненадаха с този невероятен подарък за Коледа. Пожелаха ми да ми носи много късмет по състезанията! Обичат ме като свое дете“, не крие благодарността си Асенов.

Чаровната половинка на Тайсъна – Розалия, е неотлъчно до своя любим по време на турнира „Странджа“ в столичната зала „София“.  Двубоят на Асенов по програма днес е в следобедната сесия, която започва в 14:00 часа. Неговата среща е 11-та по ред. След това на ринга ще се качи и брат му Боян Асенов. Входът в зала „София“ днес е свободен.