Начало Бокс Даниел Асенов изравни постижение на Серафим Тодоров

Даниел Асенов изравни постижение на Серафим Тодоров

Даниел Асенов изравни постижение на Серафим Тодоров
0

Даниел Асенов спечели Купа „Странджа“ за трети път в своята кариера и по този показател се изравни с легендата Серафим Тодоров. Тайсъна има реален шанс да достигне и лидерите в класацията Даниел Петров и Цачо Андрейковски, които имат по 4.

Многократният ни европейски шампион взе трофея в 71-вото издание на най-стария боксов турнир в Европа, след като спечели първото място в категория до 52 килограма. Тайсъна бе безапелационен до финала, където победи служебно. Неговият съперник Габриел Ескобар от Испания се отказа заради вирусно заболяване.

Купата за „Най-добър боксьор“ на турнира отиде при Олександър Хижняк от Украйна. Световният шампион от Хамбург 2017 и двукратен европейски първенец записа много силно участие на ринга в столичната зала „София“, впечатли с играта си във всичките си двубои, а във финала на категория до 75 килограма се справи категорично с 5-0 съдийски гласа над Вадзим Панку от Беларус. Хижняк за втора поредна година печели златото в категорията си на Купа „Странджа“. В нея се състезава и националът Симеон Чамов, който стигна до бронз.

Взехме три титли от „Странджа“ без бой

България завърши участието си в тазгодишното издание на Купа „Странджа“ с три златни медала – на Даниел Асенов, Благой Найденов и Радослав Панталеев, както и с 5 бронзови отличия – Габриела Димитрова, Деница Елисеева, Мелис Йонузова, Боян Асенов и Симеон Чамов.