Начало Бокс Даниел Петров в битка със самотата и депресията (ВИДЕО)

Даниел Петров в битка със самотата и депресията (ВИДЕО)

Даниел Петров в битка със самотата и депресията (ВИДЕО)
0

Един от най-големите боксьори в историята на България – Даниел Петров, даде интервю след излизането си от психиатрична клиника. Олимпийският, световният, европейският шампион говори за живота след депресията и тежката раздяла – за предаването „120 минути“ по BTV.

„За тях съм се бил, за тях съм спадал килограми, за тях се разболях“, споделя легендарният боец.

През това лято Петров изпада в депресия и е настанен в психодиспансер.

„Самотата ме утрепа, да, след напускането на съпругата ми и детето. Опитах се да преборя тая депресия, тая самота и мъка, но не успях. Започнах да получавам припадъци, да залитам, краката не ме държаха въобще. Започна да ми се вие свят, да изпадам в делириум. Казват, че и алкохолът ми пречел. Да, пийвал съм си, но не съм прекалявал. Изкараха ме алкохолик, но всъщност не е така. Беше отражение към главата и черния дроб, въобще към спорта, който съм практиукувал 23 години.“

В битка със самотата

Един от най-големите спортисти на България – боксьорът Даниел Петров, застана пред камера ни за първи път след излизането си от психиатрична клиника. Олимпийският, световният, европейският шампион говори за живота след депресията и тежката раздяла. Благодарим му за искреността!Повече тук: http://bit.ly/33wwZkv в материала на Dimitar Tasev и оператора Борис Пинтев за 120 минути – with Svetoslav Ivanov

Публикувахте от bTV Спорт в Неделя, 13 октомври 2019 г.

През 90-те години Даниел Петров е страшилище на ринга. Наричат го „Пинчера“.

„Защото съм бил злобен като пинчер по време на мача. Като съм захапел противника, не съм го пускал, сдъвквал съм го до последно. Затова ми излезе прякорът“, обяснява боксьорът.

Преди три десетилетия Петров е на върха на славата. Не губи на ринга. Печели европейска, световна и олимпийска титла.

„Всеки казваше, че спортът е до време. Аз все си мислех, че цял живот ще бъда спортист. Но в нашия спорт не става“, казва още легендата.

След края на кариерата си трудно намира предизвикателства. За последно работи като шофьор в общината. Сега се възстановява и търси нова мотивация.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.