Начало Бокс Давид Бенавидес с нов рецитал и победа над смелия Кайрон Дейвис

Давид Бенавидес с нов рецитал и победа над смелия Кайрон Дейвис

Давид Бенавидес с нов рецитал и победа над смелия Кайрон Дейвис
0

Бившият двукратен световен шампион на WBC в супер средна категория – Давид Бенавидес, се оказа твърде голямо предизвикателство за Кайрон Дейвис.

24-годишният Бенавидес спечели своята 25-та победа на професионалния ринг през изминалата нощ, след като треньорът на Дейвис бе принуден да метне бялата кърпа в началото на седмия рунд.

Бенавидес се възползваше чудесно от предимството си във височината и разтега и диктуваше всичко, което се случваше между въжетата. Дейвис изяде прилично количество бой от по-класния си съперник, който го бомбардираше с всевъзможни комбинации в главата и тялото.

Бенаивдес демонстрира и завидна сила в ударите си, а Дейвис получаваше окуражителните възгласи на публиката за „желязната си брадичка“ и за волята си да продължи мача.

Всичко за него обаче приключи в седмия рунд, когато „Червения флаг“ вдинга обороите и натисна още повече съперника си в търсене на нокаут. Дейвис обаче бе спасен от треньора си Стивън Едуардс, който бе видял достатъчно доминация на боксьора си.

Така Бенавидес запази и донякъде увеличи шансовете си за мач с Канело Алварес в близкото бъдеще. Кайрон Дейвис пък инкасира трето поражение в профи кариерата си, като за пръв път той бива победен преди финалния гонг.