Начало Бокс Де Ла Оя разкри, чии юмруци удрят като тухли

Де Ла Оя разкри, чии юмруци удрят като тухли

Де Ла Оя разкри, чии юмруци удрят като тухли
0

Оскар Де Ла Оя несъмнено е един от най-великите боксьори на всички времена, тъй като е имал възможност да мери сили легенди от ранга на Флойд Мейуедър, Мани Пакиао и Бърнард Хопкинс. Изненадващо е обаче, че той изтъква друг свой съперник, който разполага с най-силните удари в кариерата му. Това е Айк Куартей.

През февруари 1999 г. двамата влизат в челен сблъсък за титлата в полусредна категория на WBC, а „Златното момче“ печели с неединодушно съдийско решение. Това се превръща в първата загуба в кариерата на „Базуката“, като преди това е с актив от 34 чисти победи.

Юмруците му бяха като тухли. Всеки негов удар жилеше. Всеки път ме разклащаше. Не само бяха силни, но и бяха точни“, каза Де Ла Оя в интервю за The Ring.

Куартей е дългогодишен шампион на WBA в средата на 90-те и във визитката си има победи над съперници от ранга на Оба Кар, Винс Филипс и Крисанто Еспаня. Но фактът, че е от ганайски произход му пречи, за да получи нужното признание и сякаш остава в сянката на останалите звезди в бокса по онова време.