Начало Бокс Саул Алварез е предупредил Райън Гарсия за опасността от работата с Оскар Де Ла Оя

Саул Алварез е предупредил Райън Гарсия за опасността от работата с Оскар Де Ла Оя

Саул Алварез е предупредил Райън Гарсия за опасността от работата с Оскар Де Ла Оя
0

Оскар Де Ла Оя изглежда е напът да се превърне в един от най-неприятните мениджъри в боксовия свят, въпреки бляскавата кариера от своите активни години и последвалия успех на компанията му Golden Boy Promotions. Публичният му скандал с Райън Гарсия е поредна черна точка в пасива му, особено след подкрепата, която „Крал Ри“ получи от Саул Алварез.

Да, предвиждах го и предупредих Райън. Може да го попитате. Попитах го – в края на краищата решението трябва да е твое, нали? Решението си е негово. От опит му казах, че трябва да внимава и да следи внимателно какво се случва. Не съм запознат с подробностите в договора му. Когато аз бях там, правех собствените си договори. Така никой не можеше да дойде и да ми каже – подпиши тук, за да се бия, с когото реша“, разкри „Канело“ пред The Breakfast Club.

Гарсия и Де Ла Оя се скараха жестоко след загубата на Райън в боя срещу Жервонта Дейвис. Импресариото дори не бе с него на пресконференцията след края на галата. В последствие двамата си размениха остри реплики в социалните мрежи, а накрая стана ясно, че ще се стигне и до съд за неизпълнение на условията на по договора им.

Алварез напусна Golden Boy през 2020 г. и на практика сам менажира цялата си кариера, като сключва краткосрочни договори с водещите промоутърски организации, какъвто бе случаят с Matchroom Boxing, за да реализира трилогията с Генадий Головкин и срещите с Дмитрий Бивол, Кейлъб Плант, Били Джо Саундърс, Авни Йълдъръм, Калъм Смит и Джон Райдър.