Начало Бокс Оскар Де Ла Оя заведе дело срещу протежето си – Райън Гарсия

Оскар Де Ла Оя заведе дело срещу протежето си – Райън Гарсия

Оскар Де Ла Оя заведе дело срещу протежето си – Райън Гарсия
0

Промоутърската компания на Оскар Де Ла Оя – Golden Boy Promotions, официално завежда дело срещу Райън Гарсия и адвоката му – Лупе Валенсия, научихме от Boxing Scene, откъдето се позовават на копие от съдебния иск.

Причината за делото е, че Валенсия е попречил многократно в комуникацията с Гарсия през изминалата година по теми, касаещи преговорите за потенциалните опоненти на боксьора, включително за галата с Жервонта Дейвис, която се състоя на 22 април в Лас Вегас.

В рамките на 10 страници са описани исканията на Golden Boy, за да бъдат имплементирани клаузи в договора помежду им.

Golden Boy изпитва гордост, че работи през последните няколко години с Райън Гарсия, за да му помогне да се превърне в звездата, която доведе до най-голямото PPV събитие от години насам преди два месеца. С този съдебен иск ще се опитаме да подсигурим изпълнението на договора от страна на Райън и екипа му. Това все пак е контракт, който той сам определи за „най-щедрия в историята на бокса за млада надежда“. Оттогава насам Райън се превърна в заслужен претендент и ние ще продължим да го изправяме срещу най-добрите възможни опоненти, които да го изведат до световната титла и историческото му наследство“, гласи съобщение на компанията, разпространено до медиите.

Отношенията на „Крал Ри“ с промоутъра му се обтегнаха сериозно в изминалите месеци. Публично бяха отправени взаимни обвинения за провала срещу „Танк“, когато бе инкасираха първата кариерна загуба за латиноамериканеца. Двамата с Де Ла Оя дори си размениха реплики в социалните мрежи, които нагнетиха допълнително напрежение.