Начало Бокс Де Ла Оя: Не съдя Райън Гарсия за пари

Де Ла Оя: Не съдя Райън Гарсия за пари

Де Ла Оя: Не съдя Райън Гарсия за пари
0

Оскар Де Ла Оя и Райън Гарсия понастоящем са в изключително обтегнати отношения, макар двамата да са свързани с договор през промоутърската компания Golden Boy. Ситуацията дори стигна до съда, след като „Крал Ри“ заяви, че иска да разтрогне контракта, обвинявайки импресариото си, че не защитава интересите му. Бившият световен шампион междувременно заяви, че не става дума за пари.

Не го съдя за пари, нито той съди мен за пари. Просто искам да си изпълни договора. Това е. Изпълни си контракта и точка. Имаш задължения нали? Искам да се биеш. Искам да си легенда. Да не мислиш, че исках онази клауза срещу рехидратация от боя с „Танк“ Дейвис? По дяволите, не! Грижа се за него, но той има хора, които му шепнат в ухото, че Оскар е лош за него. Пращат го при други промоутъри и му казват, че ще изкарва повече пари и ще се грижат за него“, каза Де Ла Оя пред The MMA Hour.

Разправията започна веднага след загубата на Гарсия от Жервонта Дейвис през пролетта. Тогава младият талант се появи на последвалата пресконференция без треньора и промоутъра си, а в следващите дни и седмици двете страни си размениха обиди и обвинения в публичното пространство.