Начало Бокс Дейвид Бенавидез планира да се завърне на ринга през лятото

Дейвид Бенавидез планира да се завърне на ринга през лятото

Дейвид Бенавидез планира да се завърне на ринга през лятото
0

Временният шампион на WBC в суперсредна категория Дейвид Бенавидез планира да излезе на ринга в началото на лятото, но няма точната дата, нито името на съперника му са определени, каза баща му Хосе Бенавидез старши.

Мислим да проведем битката през юни или юли, вероятно в края на май. Свързах се с редица боксьори, все още търсим. И Дейвид е готов да се боксира с всеки опонент, ако трябва да бъда честен“, каза Бенавидес в интервю за Fight Hub TV.

Според него трудността се крие във факта, че други боксьори, на които се предлага да излязат на ринга в същата боксова вечер с Бенавидес, все още не са потвърдили участието си.

Бенавидез е задължителният претендент за титлата на WBC, но неговият екип не е уверен, че той ще се бие следващия път срещу безспорния шампион в супер средна категория Саул „Канело“ Алварез .

Не мисля, че това ще се случи. Канело не иска да се забърква с Дейвид“, отбеляза Бенавидез-старши. „Той винаги намира оправдания. Той и екипът му правят всичко възможно, за да стоят далеч от Дейвид. Просто се надявам WBC да е справедлив към всички. Давид е задължителен претендент.“