Начало Бокс Дейвид Хей за проваления мач с Тайсън Фюри: Щях да го победя

Дейвид Хей за проваления мач с Тайсън Фюри: Щях да го победя

Дейвид Хей за проваления мач с Тайсън Фюри: Щях да го победя
0

Бившият световен шампион в две дивизии – Дейвид Хей, е на мнение, че ако проваленият мач между него и Тайсън Фюри се бе състоял, то „Хеймейкъра“ щеше да си тръгне като победител.

Двамата британци трябваше да се бият през 2013 г., когато Хей все още бе едно от водещите имена в тежката дивизия, докато звездата на „Краля на циганите“ тепърва изгряваше.

Embed from Getty Images

По онова време подобен сблъсък се очакваше с голям интерес, но в крайна сметка той така и не се състоя. Причината за пропадането на мача бе контузия на Хей, която бе получил по време на подготвителния лагер.

Въпреки че тогава бе обвинен от феновете за това, че е избягал от Фюри, сега Хей вярва, че победата е щяла да бъде негова благодарение на по-бързите му и мощни ръце.

„Щях да използвам бързината в ръцете си и да разчитам на далеч по-силните си удари“, отговори Хей на въпрос каква тактика е щял да използва тогава срещу Тайсън.

„През 2013 г. Фюри не беше това, което е днес. Беше много млад и неопитен. Не беше толкова труден за разгадаване. Все още не бе минал през всичките проблеми, които го сполетяха на по-късен етап.

„В предишния си мач той бе свален от Стив Кънингам, който по принцип е боксьор от полутежка категория. Щеше да е перфектната буря от моя страна, но така и не се случи“, добави Хей.