Начало Бокс Деметриус Джонсън призова Франсис Нгану да остане в бокса

Деметриус Джонсън призова Франсис Нгану да остане в бокса

Деметриус Джонсън призова Франсис Нгану да остане в бокса
0

Франсис Нгану шокира целия свят с представянето си срещу Тайсън Фюри през изминалия уикенд в Рияд. Той може и да не спечели срещата, но покори сърцата на феновете с невероятните си умения за дебютант срещу сочения за един от най-великите в този спорт. Мнозина дори призоваха „Хищника“ да продължи с боксовите си изяви, а в това число е и Деметриус Джонсън.

Не мисля, че искам да видя Франсис обратно в смесените бойни изкуства. Осъзнавам, че сигурно това е трудно за приемане, но не виждам защо PFL не започне да прави бокс. Какво им пречи? Имате една от най-големите звезди в бокса в момента – Франсис, който току що победи безспорния световен шампион в тежка категория – Тайсън Фюри. Искам да гледам Франсис да се боксира. Не искам да го гледам в MMA. Нищо не е останало за него там“, каза Джонсън, цитиран от Boxing Scene.

На практика почти всички привърженици на MMA обявиха категорично, че „Хищника“ е бил ограбен в тази среща, но обективно погледнато почти всички боксови експерти са на мнение, че „Циганския крал“ заслужено прибра победата в един от най-трудните мачове изобщо в цялата си кариера.