Начало Таекуондо Пълен комплект медали за България от Dracula Open G1

Пълен комплект медали за България от Dracula Open G1

Пълен комплект медали за България от Dracula Open G1
0

Родните национали завоюваха златен, сребърен и бронзов медали на силния международен турнир Dracula Open G1 за мъже и жени. Медалите спечелиха Калина Бояджиева, Християн Георгиев и Александра Георгиева. Научихме от сайта на федерацияра.

В кат. над 73 кг., Калина триумфира в първия си мач срещу германка, след което в полуфинала се изправи срещу силна представителка на Испания. С блестящо представяне победи и се класира за финала, където се игра срещу номер 4 в олимпийската ранглиста Лорена Брандл, и в напрегнат двубой с резултат 2:1 спечели златния медал. Националката ни Кали Бояджиева е възпитаник на клуб Херея с треньори Станимир Лазаров и Ангел Кирчев, който я съпровождаше на турнира.

Християн Георгиев в кат. до -54 кг. в първия си мач се изправи срещу друг роден състезател и с победа в двата рунда Хрис се класира за четвъртфиналите. Там той срещна френски съперник и в напрегнат двубой победи, с което се класира на полуфиналите. Там украинският му опонент се предаде пред силата на Християн след два поредни рунда. Във финала срещу представител на Италия малко не достигна на Хрис да вземе златото и така нашето момче спечели сребърният медал. Националът ни Християн Георгиев е възпитаник на клуб “Ахил” с треньор Венцислав Соколов.

Александра Георгиева в кат. -49 кг спечели първия си мач срещу представителка на Дания и се класира за четвъртфиналите, където срещна своята полска съперничка, и отново победи в два рунда, за да достигне до полуфиналите. Там Алекс се изправи срещу вицеолимпийската шампионка от Испания, която я доминира с 0:2 и бронза остана за Алекс. Националката ни Александра Георгиева е възпитаник на клуб Левски с треньор Калоян Бинев.

Тото Василев от ТК Херея спечели бронзов медал при кадетите до 45 кг.

Отборът ни бе предводждан от старши треньора на националния отбор Фарзад Золгхадри и Венсислав Соколов от клуб Ахил.

тагове: