Начало Бокс Дисквалифицираха момиче от финал по бокс заради тренировки по муай тай

Дисквалифицираха момиче от финал по бокс заради тренировки по муай тай

Дисквалифицираха момиче от финал по бокс заради тренировки по муай тай
0

Рядко срещана и скандална случка се разигра на последния шампионат по бокс в Ирландия.

12-годишната Клоуи Блек, която е трябвало да играе на финал в своята категория, не е била допусната да участва в битката за златото, защото освен бокс е практикувала и муай тай.

Още по-странното в случая е, че сутринта младото момиче е преминало успешно задължителния кантар, но по-късно организаторите от Ирландската Аматьорска Боксова Асоциация са уведомили родителите ѝ, че правилникът забранява тренирането на друг боен спорт едновременно.

twitter.com

Оказва се, че това правило е имплементирано от Международната Асоциация по Бокс (AIBA), а до изваждането на финалистката се е стигнало, след като до организаторите е достигнало официално оплакване от трета страна.

„Няма да оставя нещата така“, споделя гневният баща на Клоуи.

„Не искам ничие дете да преживява това, което се случи на Клоуи. Когато бе на 8 имаше проблеми в училище. Другите деца я тормозеха и често пъти се прибираше със сълзи в очите. Един ден просто отидохме до близката зала, където тренираха муай тай и тя пожела да пробва, а от там ни казаха, че няма нужда да се притеснявам за пари – позволиха ѝ да тренира, а по-късно платих първата вноска.

Тя се превърна в съвсем различно момиче. Никога повече не се върна тъжна или раздразнена вкъщи.

Не може да си представите колко усърдно тренираше за това първенство. Беше уверена в себе си и знаеше, че ще спечели. Това, което се случи е недопустимо!

Децата завършват училище на 18 и повечето от тях все още не знаят какви искат да станат“, разказва недоумяващият родител Ерик.

По-късно от Ирландскката Аматьорска Боксова Асоциация излязоха със становище, че са взели правилното решение. Аргументът на президентът на асоциацията е, че „в другите бойни спортове като кикбокс и муай тай състезанията започват на по-ранна възраст и това носи предимство спрямо другите деца, които са започнали да тренират бокс по-късно“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.