Начало Бокс Джейк Пол стана най-добре платеният спортист под 25 години

Джейк Пол стана най-добре платеният спортист под 25 години

Джейк Пол стана най-добре платеният спортист под 25 години
0

Популярният блогър Джейк Пол със сигурност не е направил грешка с щурмуването си на бойната сцена. Тази дейност се оказа доста успешна и печеливша за него. Само за една година сметката на американецът се увеличи с 45 милиона щатски долара, като над 90 процента от тях идват от бокса или по-конкретно около 40 милиона.

Информацията за финансовото му състояние съобщи „Forbes“. Това го прави най-добре платеният спортист под 25 години.

През 2021 г. Джейк Пол проведе три битки, в които излезе краен победител. През април нокаутира бившия носител на титлата в „Белатор и „One“ Бен Аскрен, а след това взе на два пъти надмощие над бившия носител на титла в UFC Тайрън Уудли. През август със съдийско решение и през декември с нокаут с тежко дясно кроше в шестия рунд.

24-годишният блогър има пет победи в професионалния бокс, а сега се очаква да дебютира в смесените бойни изкуства, като е близо до подписване на споразумение с организацията PFL MMA.

Американецът е спечелил още 5 милиона долара от дейността си в социалните мрежи и YouTube през миналата година.

В миналогодишната класация на „Forbes“ заплатата му го поставя на 20-о място сред най-високоплатените спортисти, като по този начин изпревари Саул „Канело“ Алварес, който стана единственият боксьор, който влезе в топ 50 на този списък с доход от 34 милиона щатски долара (48-о място).