Начало Бокс Джеймс Дъглас: Анди Руис стори невъзможното

Джеймс Дъглас: Анди Руис стори невъзможното

Джеймс Дъглас: Анди Руис стори невъзможното
0

В последните дни е изключително трудно да си представим какво е да си в обувките на новия световен шампион в най-блестящата дивизия на бокса – Анди Руис-младши (33-1). Има обаче един човек, който е преживявал абсолютно същото, ако не и в по-голям размер.

Става въпрос за бившия шампион на дивизията Джеймс „Бъстър“ Дъглас, който през 1990 г. хвърля най-чутовната бомба в професионалния бокс, нокаутирайки непобедения до онзи момент Майк Тайсън.

Изненадващата победа над Антъни Джошуа (22-1) без съмнение е едно от събитията, които най-много напомня на онази историческа сутрин в Токио, когато милиони зрители не вярват на очите си.

Снимка: БТА

„Джошуа и Руис направиха страхотен мач. Беше голяма изненада.

Но Руис дойде да се бие, а Джошуа дойде да си го получи. Въпреки всички обстоятелства и препятствия, Анди се качи на ринга и сътвори невъзможното“, сподели 59-годишния американец.

„Той вярваше в себе си, въпреки всичките критици. Има доста сходни неща с моята победа над Тайсън. Наистина съм щастлив за него и му желая още много успехи.

Събота се върнах назад във времето. Всичките емоции, които изпитваше след и преди края на мача. Бях на седмото небе, когато съдията прекрати двубоя. Беше велико“, завърши Дъглас.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.