Начало Бокс Джервонта Дейвис се точи на Джош Тейлър

Джервонта Дейвис се точи на Джош Тейлър

Джервонта Дейвис се точи на Джош Тейлър
0

По всичко личи, че новият носител на трофея Мохамед Али – Джош Тейлър (16-0), вече е обект на сериозен интерес от топ имена.

Тейлър, който преди два дни победи Реджис Прогрейс, е шампион на WBA „Super“ и IBF в супер лека категория. Шотландецът може и да не даде заслужен реванш на Прогрейс, но пък името му бе споменато то друг американец, който поиска двубой с него.

Снимка: БТА

Става въпрос за протежето на Флойд Мейуедър-младши – Джервонта Дейвис (22-0). 24-годишният Дейвис е бивш световен шампион на WBA „Super“ в категория супер перо. През декември той ще направи дебют в лека категория срещу кубинеца Юриокис Гамбоа, а срещата ще бъде за вакантната „регулярна“ WBA титла в лека категория.

Снимка: БТА

Самият Дейвис използва социалните мрежи, отправяйки предизвикателство към Тейлър.

„След декември се качвам в супер лека категория и ще се бия с Джош Тейлър“.

Британецът обаче не остана никак впечатлен от думите на  „Танка“, очевидно не приемайки на сериозно думите на американеца.

Самият Тейлър вече обяви намерението си да се срещне с другия шампион в супер леката дивизия – Хосе Рамирес (25-0). Рамирес е носител на поясите на WBO и WBC и мач за обединяване на четирите световни титли със сигурност ще бъде приоритет за всички замесени.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.