Начало Бокс Джо Джойс с „домакинска“ победа срещу Дженингс

Джо Джойс с „домакинска“ победа срещу Дженингс

Джо Джойс с „домакинска“ победа срещу Дженингс
0

Британецът Джо Джойс (10-0) постигна нова победа на професионалния ринг, побеждавайки американеца Брайънт Дженингс (24-4) чрез единодушно съдийско решение.

Мачът бе главна подгряваща среща на главното събитие от галата в Лондон – Даниел Дюбоа и Нейтън Горман.

Непобеденият Джойс запази златния пояс на WBA в тежката категория и постигна първа победа след изиграването на всичките предвидени рундове. Победата далеч не бе толкова изразителна, колкото отсъдиха съдиите край ринга – 118:109, 117:110 и 115:112.

Дженингс изигра изключително стабилен мач и в нито един момент не позволи на далеч по-високия и тежък съперник да контролира събитията. 33-годишният англичанин постоянно вървеше напред и пробваше да пласира удари, но 34-годишният Дженингс показа пъргавост и добри реакции и често караше Джойс да увисва.

Американецът вкарваше много добри контриращи удари и по-добрите попадения бяха именно на неговата сметка, като лявото му кроше не спираше да влиза в главата на противника.

Шампионът от своя страна показа „желязна“ брадичка и тактическа грамотност, не издъхвайки и поддържайки прилично темпо в заключителните 4 рунда. В течение на мача и двамата боксьори получиха предупреждения от рефера – Джойс постоянно вкарваше рамото си в лицето на Брайънт, а претендентът пък отговаряше с удари под пояса. Все пак британският съдия реши да накаже само Дженингс и в десетият рунд му отне точка заради един непозволен удар, който се оказа на границата на позволеното.