Начало Бокс Джойс се размечта за мач с Джошуа на „Уембли”
0

Джойс се размечта за мач с Джошуа на „Уембли”

Джойс се размечта за мач с Джошуа на „Уембли”
0

Поредната британска надежда за световна слава в тежка категория – Джо Джойс (12-0) вече мечтае за битка с шампиона на IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа (24-1). Олимпийският сребърен медалист вярва, че след като победи Карлос Такам (39-5-1) на 24 юли, ще може да си осигури сблъсък с именития си сънародник. При това не къде да е, а на „Уембли” пред 90 хиляди зрители.

Джойс ще стане претендент на WBO, ако наложи волята си над камерунеца в съботната вечер. За да се реализира мечтата му обаче, трябва да се напаснат още доста елементи от пъзела. На първо време Ей Джей трябва да защити своите пояси срещу Александър Усик (18-0) на 25 септември.

Ще бъде невероятно, ако успея да се изправя срещу Джошуа на „Уембли”. Първо обаче трябва да си свърша работата с Такам. Нокаутирам Карлос на 24 юли, след което вече започвам да правя планове за Ей Джей. Уверен съм, че мога да сторя всичко това”, сподели Джойс.

Той обаче предупреди, че двубоят му с Такам ще бъде по-тежък, отколкото последния с Даниел Дюбоа (16-1). В края на 2020-а Джо отказа сънародника си в 10-ия рунд. „Карлос е корав, има здрава брадичка, опитен е и може да удря. Това ще бъде по-труден мач от онзи с Дюбоа”, констатира Джойс.