Начало Бокс Джордж Форман: Не исках да си имам работа с Майк Тайсън

Джордж Форман: Не исках да си имам работа с Майк Тайсън

Джордж Форман: Не исках да си имам работа с Майк Тайсън
0

Феновете на спорта винаги ще си задават въпроси от типа „как ли би завършил мач между Бразилия на Пеле и Аржентина на Марадона“ или „Майкъл Джордан срещу Коби Брайънт“…

Боксът също има своите митични съревнования, които за радост или не, никога не са се случили. Али срещу Тайсън, Флойд Мейуедър срещу Хулио Сезар Чавес и т.нат.

Има обаче един мечтан боксов сблъсък, който далеч не е бил толкова неосъществим, но така и не се случва. Великият Джордж Форман (76-5) пише история през 1994 г., когато става най-възрастният световен шампион в тежката категория. По това време в дивизията се подвизава и най-страховитата сила позната на човечеството – Майк Тайсън (50-6). Двамата седят на върха известно време, но така и не се урежда бой помежду им.

twitter.com

25 години след историческата си победа над Майкъл Мурър, „Големият Джордж“ направи доста интересно изказване защо пътищата между двамата „динозаври“ никога не са се пресекли.

„Майк беше истински кошмар на ринга. Ако пропусне с лявата, ще пробва с дясната и ако пак не уцели, ще те захапе“, сподели през усмивка Форман.

„Не исках да си имам абсолютно никаква работа с него. Нито той искаше да се бие с мен. Тайсън се страхуваше от мен, а този факт ме радваше изключително много. Майк бе изключително умен боксьор и знаеше, че мога да удрям както никой друг. А и бях експерт в боя с по-ниски от мен. Знаех прекрасно как да го намеря отдолу-нагоре.

Тайсън и Къс Д’Амато бяха невероятен екип, страшно умни хора. Но онзи Майк Тайсън беше истинско чудовище. Не съм сигурен, че опитът ми щеше да победи неговата бързина. Никога не съм криел възхищението си. Той не беше голям на габарити, но бързината в ръцете му беше… Не трябва и да забравяме, че беше и много бърз в краката. В най-добрите си години, нямаше втори като него“, завърши Форман.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.