Начало Бокс Джошуа посочи най-трудния си съперник

Джошуа посочи най-трудния си съперник

Джошуа посочи най-трудния си съперник
0

Антъни Джошуа посочи кой е бил най-трудният му съперник. Въпреки загубата, която записа срещу Александър Усик, великобританецът посочи друг украинец – Владимир Кличко.

През 2017г. двамата се срещнаха за да определят кой ще бъде новият властелин в тежка категория. Близо 90 000 зрители станаха свидетели на триумфа на Джошуа. Ей Джей приключи Кличко в 11-ти рунд, но победата му не дойде никак лесно. За първи път в кариерата на великобитанеца му се наложи да се изправя от пода след нокдаун. Това беше и последната среща на Кличко.

„Кличко определено е най-трудният съперник срещу когото съм се изправял.“ каза Ей Джей. „Предаването на щафетата. Младият лъв срещу стария. Тогава бях сигурен, че за мен е прекалено рано да се изправя срещу него, но беше последната му среща и трябваше да го направя.

Положението беше риск срещу награда и смятам, че боксът като спорт се нуждаеше от този мач. По това време Кличко имаше повече нокаути, отколкото бяха моите мачове. Преди него приключвах противниците си до 6-ти рунд. Той ме отведе там, където не бях стъпвал. Отне ми 11 рунда за да го победя и определено беше най-коравият ми опонент.“

Джошуа загуби от Анди Руиз, но успя да вземе победа в реванша. Сега светът е притаил дъх за втория му мач с Александър Усик, от когото загуби титлите си.