Начало Бокс Джошуа ще си връща световните титли още тази година? (ВИДЕО)

Джошуа ще си връща световните титли още тази година? (ВИДЕО)

Джошуа ще си връща световните титли още тази година? (ВИДЕО)
0

Антъни Джошуа (28:3) изглежда решен, а и готов, за да се превърне в трикратен световен шампион, но изненадата идва от думите на промоутъра му – Еди Хърн, че това ще се случи още тази година.

Тайсън Фюри (34:0:1) и Олександър Усик (21:0) имат насрочен двубой за безспорната титла на 18 май. Там ще бъдат заложени коланите на IBF, IBO, WBA, WBO и WBC. По договор те ще се бият два пъти, за да може загубилият да получи възможност за реванш. Не е ясно обаче дали веднага ще се впуснат в такъв двубой. Ако това е така, то поясът на Международната боксова федерация ще бъде овакантен, защото двете срещи ще се водят под егидата на Световния боксов съвет. При тези условия IBF вече заявиха, че ще си вземат колана обратно и ще го заложат на двубой между Филип Хъргович и друг претендент, тъй като хърватинът държи международната титла от 2021 г. насам без да има възможност да спори за короната.

По втория сценарии Хърн твърди, че „Ей Джей“ може да се превърне точно в този претендент и то още през август.

IBF беше първата световна титла, до която се добра Джошуа. Той я спечели през пролетта на 2016 г. в двубой с Чарлс Мартин. В продължение на 6 години той я носеше гордо, докато накрая не се появи Усик, за да му я отнеме.