Начало Бокс Джърмел Чарло следва мантра от „Роки“ за собствената си кариера

Джърмел Чарло следва мантра от „Роки“ за собствената си кариера

Джърмел Чарло следва мантра от „Роки“ за собствената си кариера
0

Джърмел Чарло прави всичко възможно, за да бъде запомнен, като един от най-великите боксьори на всички времена. Той ще бъде крачка по-близо, ако успее да надвие Саул Алварез в края на месеца, но дори да загуби срещата, 33-годишният боец е на мнение, че перфектният актив не е това, което определя мястото в историята. Той дори използва една от мантрите на култовия филм „Роки“, която Силвестър Сталоун написа специално за едно от продълженията на франчайза – „Крийд“.

Не е важно колко пъти ще паднеш, а, колко пъти ще се изправиш“, каза Чарло по свой си начин пред Big Boy TV.

Думите на Роки Балбоа всъщност са – „Няма значение колко силно удряш, а колко силно можеш да бъде ударен и да продължи напред“. Смисълът обаче е същият, защото рано или късно за всеки човек идва момент, в който бива сломен. Повечето, които падат от високо, се предават и отказват да тръгнат отново по пътя нагоре към върха. Онези обаче, които намерят сили в сърцето си, за да се изправят, именно те са хората, които историята помни.

Подгряващите бойци за „Канело“ – Чарло имат общо само 10 загуби

„Айрън Мен“ в момента е с 35 победи (19 нокаута), 1 загуба и 1 равенство. Единственото му поражение дойде срещу Тони Харисън през декември 2018 г., но година по-късно той се завърна и надви опонента си, за да спечели обратно шампионския колан на WBC в супер полусредна категория.

Чарло даде за пример Флойд Мейуедър-младши, които сложи точка на кариерата си с перфектен актив от 50:0. Мнозина го винят за това, защото всички вече искат да се мерят с него и затова се стремят да подбират по-внимателно своите съперници. Не е изненада, че наоколо има куп боксьори с по 20-30 чисти победи. Почти никой обаче не може да се похвали със статута на легенда, докато не се изправи срещу най-добрите в своята дивизия.

„Канело“ вече има загуби от Дмитрий Бивол и „Мъни“ Мейуедър, но едва ли има някой, който би могъл да оспори факта, че в момента е най-завършения боксьор в света.

Преди това Мохамед Али бе свален от трона при срещата си с Джо Фрейзър, за да може в последствие да си върне титлата и да бъде запомнен, като най-великия боксьор на всички времена. Майк Тайсън преживя своя тежък момент срещу Джеймс Дъглас, но също се отърси и възроди.

Каквото и да се случи на 30 септември в Лас Вегас, Джърмел Чарло и Саул Алварез ще продължат да оглавяват класациите за най-добрите бойци на своето време. А един ден, кой знае, може и да бъдат наредени сред вечните легенди на спорта.