Начало Бокс Джуниър Фа мисли за следващ противник, въпреки сблъсъка с Паркър

Джуниър Фа мисли за следващ противник, въпреки сблъсъка с Паркър

Джуниър Фа мисли за следващ противник, въпреки сблъсъка с Паркър
0

Джуниър Фа поглежда към следващ противник след евентуална победа над Джоузеф Паркър. Двамата боксьори ще се изправят един срещу друг на 27 февруари в „Spark Arena“ в Окланд, Нова Зеландия.

„Ако победя Паркър, тогава мога да се изправя срещу Дерек Чисора, ако той е там… а изглежда, че той ще е там. Нямам нищо против да не съм в центъра на вниманието. Това ми дава повече време да правя онова, което правя, което е да тренирам усилено и да се съсредоточа върху игровия план“, заяви Фа, цитиран от „fight-bg.com“.

Интересното е, че преди дни Чисора заяви, че приема предизвикателството за сблъсък между него и Паркър. Те трябваше да се срещнат през 2019 година, но тогава двубоя пропадна.

„Определено цялото напрежение е върху Джоузеф Паркър. Той се изправя срещу човек, който всъщност не е добре известен в спорта. Хората не очакват от мен да победя, но очаквам аз да победя и хората около мен очакват от мен да победя, така че това наистина му оказва напрежение“, завърши Фа.

Джоузеф Паркър и Джуниър Фа имат 4 срещи помежду си до този момент, но всичките са били при аматьорите. Всеки от тях е постигнал по 2 успеха.

28-годишният Паркър е бивш световен шампион WBO в тежка категория. Той има баланс от 27 победи (21 с нокаут) и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Той се намира на 11 място при най-тежките в авторитетната ранглиста на сайта boxrec.com.

В същата класация Фа е на 31 място. 31-годишният боксьор е с баланс от 19 победи (10 с нокаут).

Двмата са много близо в класацията на WBO. Паркър е под номер 3, а Фа е 5-и.

И двамата боксьори постигната победи в последните си срещи на ринга. Паркър надделя над Шондъл Уинтърс с технически нокаут в 5-я рунд в сблъсъка им, провел се през февруари 2020 година, а Фа надделя над Девин Варгас с единодушно съдийско решение през ноември 2019 година.