Начало Бокс Еди Хърн за Пулев – Уайт: Възможно е да е в България, но мач в София не може да избие инвестициите
0

Еди Хърн за Пулев – Уайт: Възможно е да е в България, но мач в София не може да избие инвестициите

Еди Хърн за Пулев – Уайт: Възможно е да е в България, но мач в София не може да избие инвестициите
0
Промоутърът на Дилън Уайт Еди Хърн говори за преговорите за евентуалния предстоящ мач между неговия клиент и Кубрат Пулев. Британецът заяви, че неговата компания “Matchroom” вече води усилени разговори с победителя в търга за елиминационния мач за статута на официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) – “Epic Sports and Entertainment”.
Хърн сподели, че според него компанията, която е представлявана от българина Ивайло Гоцев, трудно ще успее да излезе на печалба от такъв двубой, ако той се проведе в България, освен ако не е направена допълнителна сделка с Кубрат. “Epic” спечели наддаването с оферта от малко над милион и половина долара. Въпреки това Еди не изключи възможността дубоят да е именно в София.
“В разговори сме с победителя в търга относно различните възможности за съвместна работа и към момента сме насочили усилията си към организирането на точно този двубой. Имаме вариант за бой с Луис Ортис, но засега работим за уреждането на мач с Пулев за август или може би септември”, каза Хърн пред Sky Sports.

“Много зависи от изискванията на другата страна. Ако искат да направят мача в България – добре. Няма да угаждаме за всичко на “Epic”, но това не значи, че няма да идем там. С оглед на сумата, която са предложили обаче не виждам как ще могат да избият парите с мач там, освен ако не са направили отделна сделка с Пулев, за което ние няма как да знаем”, каза още Един.

Първоначално се очакваше, че боят ще бъде на 28 юли в Англия и в момента Уайт се готви за мач именно тогава. Това обаче няма как да се случи, ако се договори среща с Пулев за август или септември.

„Имаме време до понеделник да решим какво ще правим за 28 юли. Не съм сигурен, че има вариант да докараме Пулев в Англия тогава. Дилиън тренира за на тази дата, но ако ще се бие с българина през август или септември, тогава няма как да има мач няколко седмици преди това”, завърши Хърн.