Начало Бокс Еди Хърн заговори за мач между Джошуа и Фюри

Еди Хърн заговори за мач между Джошуа и Фюри

Еди Хърн заговори за мач между Джошуа и Фюри
0

Един от най-големите промоутъри в света на бокса Еди Хърн отново заговори за организирането на супер сблъсък межди бившият световен шампион Антъни Джошуа и настоящия първенец в тежка категория Тайсън Фюри.

Наскоро стана ясно, че боят за обединение на поясите при най-тежките между Фюри и украинеца Олександър Усик, който бе планиран за края на април, пропада.

Хърн предлага полуфинали за безспорната титла с Джошуа, Фюри, Усик и Уайлдър

В събота Джошуа ще се завърна на ринга след две поредни загуби от Усик с мач срещу американеца Джърмейн Франклин, като се очаква Ей Джей да постигне лесна победа. Според неговия промоутър това ще постеле пътя за британски сблъсък с Фюри.

„Изглежда толкова логично. Ако Ей Джей нокаутира Франклин в събота, Фюри няма мач, Ей Джей няма друг мач. Политиката изпари коланите. Мисля, че Тайсън иска пари, пука му само за парите. А в този мач има повече пари, отколкото някога е мечтал, така че защо не“, коментира Хърн.

Преди няколко години Фюри и Джошуа бяха постигнали разбирателство да се срещнат на ринга, но Дионтей Уайлдър спечели съдебно дело за трети мач с Фюри и нещата пропаднаха.

„Няма по-голям мач от този. Веднъж вече имаше сделка, което ще ни даде увереност, че може пак да се случи. Въпросът е аз и Франк Уорън (промоутър на Фюри) тихо да работим съвместно“, допълни шефът на Мачрум Боксинг.