Начало Бокс Добавят титла на Тайсън Фюри към битката Усик – Джошуа

Добавят титла на Тайсън Фюри към битката Усик – Джошуа

Добавят титла на Тайсън Фюри към битката Усик – Джошуа
0

Тайсън Фюри се отказа от големия бокс за втори път през годината и сега изглежда окончателно. Поясът на „Краля на циганите“ от боксовата библия – списание „Ring“, вече е овакантен и ще се даде на победителя от мега сблъсъка Олександър Усик – Антъни Джошуа.

Това стана ясно около седмица преди големия реванш между двамата топ бойци, които ще играят и за всички останали световни титли в тежка категория освен тази на Световния боксов съвет (WBC). Същевременно президентът на организацията, Мурисио Сюлейман, обяви, че дава срок до 26 август на Фюри да реши дали наистина се отказва.

Тайсън трябва да предостави становище „да“ или „не“ в официален писмен вид. Ако не го стори, от 27-и август поясът ще бъде овакантен.

„Той избира да се откаже в пика на своята кариера. Има голямо и хубаво семейство, наслаждава се на живота и славата си. Ние уважаваме всяко решение на Фюри. Той е голям герой на ринга и извън него“, Сюлейман обяви по повод поставения 10-дневен срок.

Най-странното в цялата ситуация е, че дни преди да се откаже за пореден път „Краля на циганите“ аноснира трилогия със стария си съперник Дерек Чисора. Мачът обаче явно няма да бъде осъществен.

Все пак почти никой не тъгува за това, а че Фюри няма да се изправи срещу победителя от Усик и Джошуа за обединяване на титлите и първи абсолютен шампион в тежка категория от две десетилетия насам (Ленъкс Люис).

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.