Начало Бокс Един българин на старта на Европейското по бокс в Турция днес
0

Един българин на старта на Европейското по бокс в Турция днес

Един българин на старта на Европейското по бокс в Турция днес
0

Един българин – Стилян Георгиев ще стартира в първия ден на Европейското първенство по бокс за ученици в Ерзурум, Турция. Шампионатът започва днес от 14:00 часа, като в битка за медалите ще се впуснат 378 таланти от 28 страни.

Георгиев ще стартира пръв от нашите таланти, като мачът му е в категория до 60 килограма. В откриващия си двубой той ще се изправи срещу арменеца Артьом Степанян. Двубоят е 11-и в програмата, като при успех Стилян ще срещне победителя от мача на Банго (Унгария) и Асланли (Азербайджан).

Общо 8 българи ще вземат участие на Европейското първенство в Ерзурум. Те са водени от треньорите Роман Цветков и Петър Илиев. Останалите ни боксьори ще започнат своя поход към медалите в следващите дни.

Съставът на България: Лоренцо Зоранов (40), Антонио Дамянов (42), Йоан Христов (46), Владимир Давидов (48), Джан Ахмедов (52), Стилян Георгиев (60), Роберта Хаджийска (46) и Камелия Желязкова (51).

Националният ни тим за юноши и девойки от своя страна тръгна с три победи при участието си на турнира за „Купата на нациите“ във Върбас. В първия ден от турнира Ангел Димитров (48 кг) победи Северджан Гаси (Сърбия) с 5:0, Мартин Колев елиминира със същия резултат Елдар Айджан (Казахстан), а Георги Запринов (70 кг) се справи с 5:0 с чеха Марек Свобода. Извън сметките вече са Манчо Методиев (54 кг), Асен Асенов (63 кг), Ивайло Петров (80 кг) и Татяна Любенова (70 кг).

България е представена от 15 момчета и момичета, които са водени от треньорите Борислав Георгиев и Ангел Тодоров. Днес от 16:00 часа започва вторият ден от турнира. На ринга ще се качат Георги Караколев (50 кг), Евелин Колев (54 кг), Викторио Илиев (57 кг), Константин Костов (60 кг), Сами Халил (66 кг) и Георги Запринов (70 кг).

тагове: