Начало Бокс Ерол Спенс официално активира клаузата си за реванш с Терънс Крауфорд

Ерол Спенс официално активира клаузата си за реванш с Терънс Крауфорд

Ерол Спенс официално активира клаузата си за реванш с Терънс Крауфорд
0

Ерол Спенс-младши и Терънс Крауфорд ще се бият отново в началото на следващата година, след като „Истината“ официално активира клаузата си за незабавен реванш с шампион в полусредна категория, научихме от спортните ежедневници по света.

33-годишният боец прекара изминалия месец в размисли върху първата си кариерна загуба, която изненадващо бе допусната след тотална доминация от Крауфорд. Той бе свален в общо три нокдауна във втория и седмия рунд, а в деветия съдията спря срещата и вдигна ръката на опонента му. Така „Бъд“ се превърна в безспорен световен шампион и оглави почти всички „паунд-фор-паунд“ класации по света.

Спенс на този етап има актив от 28 победи (22 нокаута) и 1 поражение, докато Крауфорд е с 40 победи (31 нокаута) и нито веднъж не е опитвал вкуса на загубата.

Има малък шанс реваншът да се състои през декември, но с оглед факта, че Атлетическата комисия в Невада наложи медицинска забрана за състезания на Ерол Спенс до края на септември, надали екипът му ще иска да пришпори срещата. Далеч по-реалистично е боят да се състои през януари или февруари 2024 г.