Начало Бокс Бивш световен шампион пред влизане в затвора
0

Бивш световен шампион пред влизане в затвора

Бивш световен шампион пред влизане в затвора
0

41-годишният германски боксьор Феликс Щурм, който е бивш световен шампион в две тегловни категории, може да бъде осъден на три години и три месеца затвор по обвинение в укриване на данъци, както и в употреба на забранени стимуланти. Адвокатите на боксьора настояват за двугодишна условна присъда. В четвъртък съдът в Кьолн ще издаде окончателното си решение.

Щурм беше арестуван през април миналата година, когато пристигна в Германия от Босна, където живееше със семейството си. През ноември започна процес в Кьолн, а преди Коледа той беше освободен от затвора срещу гаранция от 300 хиляди евро. Първоначално той беше обвинен в укриване на данъци в размер на 5,8 милиона евро, но сега сумата е намалена до 1 милион.

Щурм е готов да изплати дълга, но за това иска да може да излезе на ринга и да се бие срещу друг бивш световен шампион от Германия – Артур Авраам, който вече е заявил интерес си към тази битка.

По обвинението за допинг защитата се надява на оправдателна присъда, тъй като концентрациите на забраненото вещество станозолол, намерено в тялото на Щурм след битката с Чудинов, са били изключително малки.