Начало Бокс Фенове на Лацио ще боксират на турнира „Битки на духа“
0

Фенове на Лацио ще боксират на турнира „Битки на духа“

Фенове на Лацио ще боксират на турнира „Битки на духа“
0

Трима фенове на италианския футболен клуб Лацио ще пристигнат за участие в боксовия турнир между фракциите на Левски „Битки на духа“. Надпреварата ще се проведе за 6-и път в столичната зала „София“ в събота, 27 януари, от 19 часа. Тя се организира от Националния клуб на привържениците на Левски, със съдействието на Българска федерация по бокс.
През миналата година фен на Лацио направи дебют в битките между „сините“, а сега за участие са се записали трима италианци. Не е тайна, че клубовете на привържениците на двата футболни отбора поддържат приятелски взаимоотношения от години.

В програмата на турнира са предвидени 18 мача за аматьори, които ще са в 3 рунда по 2 минути и 3 срещи по правилата на профибокса в 4 рунда по 3 минути.

Идеята на организаторите е с тези турнири да се предотвратяват хулиганските прояви по стадионите.

„Искаме да изкараме младите хора от лошия път и да ги вкараме в правия – в залите за спорт. Благодаря за подкрепата на президента на БФБокс Красимир Инински, без чиято помощ нямаше да бъде възможен този турнир“, заяви председателят на Надзорния съвет на НКП на Левски – Любомир Костадинов.

Входът за зрителите ще е с билети по 10 лв. Те могат да се купят в деня на турнира на място в зала „София“. От четвъртък пък пропуските са пуснати в продажба в магазина на НКП на бул. „Тодор Александров“ №23, където могат да се намеря до събота включително.

тагове: