Начало Бокс Флойд: Пакиао е най-добрият, с когото съм се бил (ВИДЕО)

Флойд: Пакиао е най-добрият, с когото съм се бил (ВИДЕО)

Флойд: Пакиао е най-добрият, с когото съм се бил (ВИДЕО)
0

За мнозина фенове на бокса Флойд Мейуедър и Мани Пакиао са едни от най-великите имена в историята на спорта. Американската и филипинската легенда имат общо световни пояси в общо 13 различни категории, а общата им статистика на профи ринга изглежда смразяващо – 112-7-2.

Двамата се изправиха и един срещу друг преди 6 години. Мачът на 2-ри май 2015 г. обаче не оправда очакванията на света, а най-реалната причина за това бе закъснението на двубоя с около 5-6 години.

Мейуедър и Пакио оставиха следа в спорта по свой собствен начин, демотивирайки опонентите си чрез различни качества. Флойд бе гений в дефанзивен и план, докато пресата и бързината на „Пак-Ман“ обезкуражи десетки негови съперници.

Така мисли и самият Мейуедър, който не се поколеба да назове Пакиао за най-добрият си противник на боксовия ринг.

„Най-добрият ми противник е Мани Пакиао“, сподели „Парите“ в едно от последните си интервюта.

„Всичко е в движението му. Той е невероятен боец и е напълно разбираемо да има толкова победи. Той е бъдещ член на Залата на славата.

„Що се отнася до най-грубия ми и тежък съперник бе Емануел Аугустус. Този човек държеше на бой и бе особено труден и корав. Мигел Кото пък бих отличил като най-физически подготвения. Той бе адски силен“, допълни Мейуедър.