Начало Бокс Франк Бруно: Боксьорите от моята ера щяха да изядат Тайсън Фюри

Франк Бруно: Боксьорите от моята ера щяха да изядат Тайсън Фюри

Франк Бруно: Боксьорите от моята ера щяха да изядат Тайсън Фюри
0

Бившият световен шампион в тежка категория и един от най-любимите спортисти в историята на Великобритания – Франк Бруно, направи интересно изказване по адрес на сегашния номер 1 Тайсън Фюри.

60-годишният „Истински британец“ изрази мнение, че „Краля на циганите“ би имал сериозни проблеми, ако се боксираше по времето на Бруно.

Франк започва профи кариерата си в началото на ’80-те години на миналия век и окачва ръкавиците през 1996-та. Именно този период мнозина фенове на бокса определят за „Втората латна ера“ на тежката дивизия след тази на Мохамед Али, Джо Фрейзър, Джордж Форман, Сони Листън, Флойд Патерсън и др.

По времето на Бруно пък се състезават хора като Майк Тайсън, Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд, Брус Селдън, Франсис Бота, Бъстър Дъглас, Джордж Форман отново, Лари Холмс, Майкъл Спинкс и др.

И макар Тайсън Фюри да е един от най-техничните и в същото време физически надарени боксьори, то според Бруно това няма да е достатъчно.

„Тайсън Фюри срещу Дилиън Уайт ще е бъде много интересн двубой“, започна легендата.

„Ако Уайт намери Фюри чисто, всичко приключва. Но пък Тайсън ще му покаже колко подвижен и труден за удряне е. Фюри може да се бие с обратен гард, може и с нормален. Може да влиза на размени, може и да те държи далеч.

„Но Фюри знае много добре, че ако се състезаваше по моето време щеше да бдъе изяден за вечеря. Не искам по никакъв начин да покажа неуважение към него, но тогава беше друга ера и той нямаше да издържи срещу на онова темпо“, добави Бруно.