Начало Бокс Франк Бруно отказал шест цифри за завръщане срещу Холифийлд

Франк Бруно отказал шест цифри за завръщане срещу Холифийлд

Франк Бруно отказал шест цифри за завръщане срещу Холифийлд
0

Бившият световен шампион на WBC в тежка категория и едно от най-обичаните британски имена в бокса – Франк Бруно сподели, че и той е получил оферта да се завърне на ринга на 59-годишна възраст.

Истинският британец“, който се отказва от спорта през 1996 г., е отказал оферта в рамките на 100 000 паунда, за да се изправи срещу Ивендър Холифийлд. Американецът се завърна през изминалия уикенд, губейки от Витор Белфорт.

Бруно окачва ръкавиците след като губи световния си пояс от Майк Тайсън през 1996-та, а „Железния“ Майк наранява сериозно окото на британеца, който бива посъветван от докторите да не се бие никога повече, за да не рискува зрението си.

„Травмата, която получих в последния си мач с Майк Тайсън, все още може навреди на зрението ми“, признава Франк, който имаше и здравословни проблеми в последните няколко години.

„Въпреки че съм във форма и поддържам тялото си, трябва да благодаря за интереса, но нищо повече. Човек не може и не бива да слага цена на здравето си“, добави Бруно, който се занимава с благотворителната си фондация.