Начало Бокс Фрес Окендо опитва да блокира мач на Махмуд Чар
0

Фрес Окендо опитва да блокира мач на Махмуд Чар

Фрес Окендо опитва да блокира мач на Махмуд Чар
0

Фрес Окендо написа искане до Окръжния съд на Илинойс да блокира битката в петък за „редовния“ пояс на WBA в тежка категория между Тревър Брайън и Махмуд Чар. 47-годишният пуерториканец очаква и финансова компенсация от Световната боксова асоциация за отсъствието му от шампионска битка, обявена преди това от федерацията и съда.

За последно Окендо се би през юли 2014 г., но смята, че заслужава дуел с Чар, според по-ранно решение на съда. Боят беше насрочен за 2018 г., но бе отменен поради факта, че „Diamond Boy“ беше хванат на допинг. Сириецът не бе лишен от шампионската си титла поради формални нарушения по време на допинг контрола, но темата за битка Чар – Окендо не се повдига оттогава.

Махмуд Чар се завръща след тригодишно отсъствие

Интересното е, че дори не е ясно дали битката между Брайън и Чар изобщо ще се състои. Германецът е получил входна виза за САЩ, но няма виза P1, която му позволява да участва в спортни състезания. Вчера промоутърът на Брайън Дон Кинг направи искане до WBA, за да получи разрешение да замени Чар с Бърмейн Стивънс.