Начало Бокс Българка сподели за отношението към нея на Джошуа – Пулев

Българка сподели за отношението към нея на Джошуа – Пулев

Българка сподели за отношението към нея на Джошуа – Пулев
0

Екипът на Boec.BG се свърза с българката Гергана, която е изгледала на живо мача Антъни Джошуа – Кубрат Пулев в „Уембли арена“. Битката на годината завърши с победа за Ей Джей, но според нея към Кобрата е имало номера от домакините.

Сънародничката ни от първо лице ни разказа как са се чувствали малкото фенове на Пулев в залата и дали е имало дискриминация.

„Още при вливането в залата беше ясно, че не сме желани и по-голяма дискриминация от тази, която българите и нашите журналисти преживяха, аз другаде не съм виждала. Имах усещането, че отивам на езекуция!“

Mark Robinson/Matchroom Boxing

„Явно беше решено да се създават колкото се може повече неудобства за Кубрат и за всички нас, които бяхме достатъчно упорити да отидем да го подкрепим.“

„Бяхме седнали в един от секторите най-горе. По време на излизането на Кубрат на ринга, реших да сляза по стълбите между редовете на двата сектора с българското знаме в ръка. Развях го в долния край на стълбите. На никого не пречех, не съм блокирала видимостта на хората, спазвах дистанция и бях с маска“, споделя откровения си разказ Гергана.

Снимка: LAP.BG

„Въпреки това – една от организаторките им дойде при мен и ми каза да си седна на мястото веднага.“

„Заплаши ме, че ще ме изхвърли. Питах я с какво преча и дали е заради знамето – може би, съм прекалено близо до камерите, на които явно не трябва да се вижда родния флаг. Тя продължи да ме заплашва – вече с охрана. Явно да си фен на мач на Пулев е подсъдимо… Такова отношение никъде не е имало. Знаем какво правят техните фенове на боксови гали.“

„В този момент Кубрат излезе на ринга и аз си седнах на мястото. Радвам се, че той се представи добре, имайки предвид всички задкулисни номера. Ако условията бяха малко по-равностойни, можеше да изкара цели 12 рунда“, споделя българката.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.