Начало Бокс Правата за сблъсъка Джошуа-Пулев ще бъдат разиграни на търг

Правата за сблъсъка Джошуа-Пулев ще бъдат разиграни на търг

Правата за сблъсъка Джошуа-Пулев ще бъдат разиграни на търг
0

Все още има шанс промоутърите на двамата да постигнат компромис

Международната боксова федерация (IBF) е наредила правата за мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа да бъдат разиграни на търг. Двете страни не успяха да постигнат съгласие помежду си относно условията за провеждането на двубоя и така се стига до наддаване. То ще се проведе на така важна дата за България – 3 март. Търгът ще се проведе в офисите на централата в Спрингфийлд, щата Ню Джърси, съобщи ESPN.

Двете страни на два пъти искаха отлагане на финалната дата на преговорите, но дори и това не помогна да постигнат съгласие.

Въпреки това, все още има шанс промоутърите на двамата боксьори да постигнат компромис като решат всичко преди търга. Това е много вероятно да се случи. Доказателство, за което бе и вчерашното изказване на Кубрат Пулев в ефира на BTV. Екипът на Джошуа е имал много условия, едното от които е било сблъсъкът да бъде в Англия, заяви нашенецът. Той каза още, че неговия щаб е извоювал реферът на ринга да не бъде англичанин, а да е неутрален, както и че очаква договорът за сблъсъка да бъде подписан до 3-4 дни.

Matchroom на Еди Хърн, който представлява Джошуа и Top Rank и Epic Sports, които работят с Кубрат Пулев ще продължат преговорите помежду си и може и да успеят да си стиснат ръцете.

Към момента прогнозите са, че те ще се договорят за мач на 20 юни в Лондон на „Тотнъм Стейдиъм“.

Сблъсъкът ще бъде за световната титла на международната боксова федерация (IBF), поясът на която се държи от Антъни Джошуа. Пулев пък е официалният претендент.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.