Начало Бокс Има риск да отложат олимпийската боксова квалификация в Лондон

Има риск да отложат олимпийската боксова квалификация в Лондон

Има риск да отложат олимпийската боксова квалификация в Лондон
0

Причината е коронавирусът

Първият олимпийски квалификационен турнир по бокс, който трябва да се проведе от 13 до 23 март, е заплашен да бъде отложен или да се състои на друго място. Това заяви за ТАСС членът на Изпълкома на Международната федерация по бокс и генерален секретар на руската федерация Умар Кремльов.

Домакинът на европейската олимпийска квалификация Лондон може да бъде сменен поради факта, че най-малко 13 души са заразени от коронавируса във Великобритания досега.

За момента са заявени над 350 боксьори в първия турнир, на който се раздават квоти за Игрите в Токио 2020.

Припомняме, че преди дни националният ни отбор по бокс за мъже замина за Шефилд, Англия, за да проведе подготовка преди олимпийската квалификация.

Международната федерация по бокс вече отмени една своя проява – европейският форум, който трябваше да се състои на 29 февруари в италианския град Асизи. Той е отменен именно поради факта, че Италия е най-голямото огнище на вируса в Европа. В Италия до момента има 11 смъртни случая и около 400 заразени.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".