Начало Кикбокс и муай тай Варна организира турнир по кикбокс за празника на града

Варна организира турнир по кикбокс за празника на града

Варна организира турнир по кикбокс за празника на града
0

Осигурени са награди за всички медалисти и отбори, които ще участват в надпреварата

Председателят на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов и Иван Портних, който е кмет на Община Варна, проведоха работна среща на 25 февруари. На нея бе решено, че Общината ще подкрепи организирането и провеждането на турнир по кикбокс по време на празника на града с осигурени  награди за всички медалисти и всички отбори участници.

Турнирът ще се проведе на 15 август (събота) на входа на морската градина.

„Това значително ще подпомогне дейността на конфедерацията ни. Изключително съм доволен, че спортът ни става все по-популярен и че в моя роден град ще се състои такъв турнир, който ще постави едно ново начало. По този начин ние ще се доближим повече до хората и надявам се ще привлечем повече млади да спортуват. Варна е меката на бойните спортове и смятам, че с общи усилия съвсем скоро град Варна ще бъде домакин и на международни турнири по кикбокс“ , заяви председателя на родната конфедерация.

Общината ще предприеме и необходимите действия да подкрепи, подпомогне и съдейства за ежегодното провеждане на кръг от Държавния спортен календар по кикбокс и муай тай във Варна.