Начало Senshi Галин Димов: На SENSHI противниците винаги са класни

Галин Димов: На SENSHI противниците винаги са класни

Галин Димов: На SENSHI противниците винаги са класни
0

Галин Димов – председателят на УС на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, похвали организацията на новата бойна верига SENSHI. Димов признава, че е много трудно да се прогнозира изхода от всяка среща на бойното шоу, пред gong.bg.

Какво ще кажете за развитието на професионалния кикбокс у нас? От гледна точка на професионалните бойци, както и на организирането на професионални галавечери.

– Аз съм много доволен от това, че в България има толкова много промоутъри, които правят всичко по силите си да дадат трибуна на нашите състезатели в професионалното направление. Не мога да пропусна факта, че една от тези вериги е SENSHI. Там получаваме най-добрите условия за нашите състезатели, а бойците, срещу които се състезаваме, са наистина класни и не можеш да кажеш предварително кой ще е победител. Това означава много добра селекция и много добър мениджмънт от страна на самата верига, а и на мачмейкъра. Останалите виждат какво се прави и следват този път, което е похвално за всяка една от веригите в България. Преди години тенденцията беше да се правят наредени мачове, където едва ли не публиката знаеше предварително кой ще е победителят. Всичко това е вече в миналото и там ще си остане. В момента в професионалните направления прави впечатление, че се състезават само истински бойци, което прави победата на всеки от тях още по-сладка.

През последните години родните бойци, най-вече през 2019 г., имаха възможността да тренират заедно със световни легенди като Петър Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. Това няма как да не оказва своето влияние.

– Точно така. Това се случва благодарение на „Армеец“, няма какво да се лъжем. Предоставят ни прекрасни възможности, каквито досега не сме имали. Възползваме се оптимално от тях, като се надяваме и в бъдеще тези светила в кикбокса да бъдат наши гости. Ние от страна на конфедерацията ще направим всичко възможно да участваме с пълния си отбор от професионалисти, национални състезатели, както и всички, които са достойни да представят България.

Цялото интервю четете тук.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.