Начало Борба Левски връчи премии на националки по борба

Левски връчи премии на националки по борба

Левски връчи премии на националки по борба
0

Клуб по борба „Левски“ награди четири от своите състезателки за представянето им на Европейското първенство за мъже и жени в Рим, Италия. Европейските шампионки по борба Миглена Селишка и Мими Христова, бронзовата медалистка Тайбе Юсеин, както и София Георгиева, която достигна до репешажите, получиха парични премии и едноседмична почивка в спа-хотел в Сандански.

Наградите си те получиха на тържествена церемония в клуб „Шестограм“ в спортен комплекс „Георги Аспарухов“. С ваучер за почивка бе зардван и треньорът им и селекционер на женския ни национален отбор Петър Касабов. Наградата му бе връчена от Слав Славов, който е личен треньор на Боян Радев.

Самият Радев също присъства. Легендата на „Левски“ и двукратният олимпийски шампион, който във вторник отпразнува 78-ия си рожден ден, им пожела олимпийско злато от Токио 2020.

„В краен случай може и втори места“, каза с усмивка Радев, който се обърна със специално послание към Селишка, когато й връчи плакет и букет цветя: „Ще ти подаря скулптура, като донесеш злато от олимпиадата“, рече легендата. А шампионката амбициозно отговори, че ще си потърси обещания подарък.

Организатор на събитието бе президентът на клуба  Александър Томов. Трикратният олимпийски сребърен медалист им поднесена голяма торта.

„Трудно им на състезателките в тренировките, но на маса е леко…”, заяви шеговито Александър Томов, който също пожела на състезателките да се върнат с медали от олимпиадата.

Момичетата и наставникът ще могат да се възползват от предложението в удобно за тях време, а наградата им е от Илия Пасков, член на управителния съвет на „синия“ клуб.