Начало Кикбокс и муай тай Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев-Питбула поемат националния

Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев-Питбула поемат националния

Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев-Питбула поемат националния
0

Нов треньорски щаб има националният отбор по кикбокс на България. Управителният съвет на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай официално назначи на поста Станислав Бахчеванов, а той ще работи в тандем с Владимир Вълев-Питбула.

Бахчеванов е председател и треньор на СК „Йорк“. Двамата с Вълев са част от Управителния съвет на конфедерацията.

„Те са истински професионалисти и са минали през всички етапи на развитие – коментира рокадата Галин Димов, председател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. – Не е тайна, че Бахчеванов е основоположник на повечето шампиони в град Варна и е „запалил“ хиляди млади хора по бойните спортове. Много от тях след приключване на състезателна кариера отвориха свои школи и това вдигна нивото на кикбокса в града и страната като цяло.“

Димов е уверен, че Бахчеванов знае как да създава шампиони. Вълев пък е най-успешният ни кикбоксьор до този момент, като е абослютен световен шампион. 

„И двамата са „виждали ринга от вътрешната му страна“ и знаят до болка от какво има нужда един национален състезател“, добави Димов.

Новият треньорски състав ще може да направи два летни латера както с националите, така и с други родни състезатели – в Банско и Камчия. Първият е през месез юли и ще бъде спортно-технически базов лагер. Право на участие в него ще имат всички национални възрастови групи, поети изцяло от федерацията, както и други членове на конфедерацията. Същевременно с лагера ще се проведе антидопинговото обучение и първата в света на кикбокса академия за спортни съдии по кикбокс, членове на най-голямата Световна организация WAKO.

По време на лагера в Банско състезателите ще бъдат оборудвани с чисто нова бойна екипировка благодарение на Министерството на младежта и спорта.

Вторият лагер ще бъде през месец август и е по инициатива на Асоциацията на бойните спортове и „BOEC.BG“. Той ще бъде предсъстезателен за националите по муай тай във връзка с предстоящото Европейско първенство и тестови за националите по кикбокс. Предвидени са гости от световно ниво, които да водят тренировките, заедно със селекционерите.

До края на годината за състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай предстоят общо четири международни прояви и четири държавни шампионата в различните стилове и възрастови групи. За първи път в историята на кикбокса тази година, България ще бъде домакин на две международни прояви. Първата – Интернационалната купа, вече се състоя в Свиленград в края на месец май,  а в началото на месец октомври като неин домакин ще бъде и Община Бургас.