Начало Кикбокс и муай тай 25 клуба участваха в първия международен турнир по кикбокс в Свиленград

25 клуба участваха в първия международен турнир по кикбокс в Свиленград

25 клуба участваха в първия международен турнир по кикбокс в Свиленград
0

За първи път в история си Свиленград бе домакин на международен турнир по кикбокс за купа „Свиленград 2019“. В състезанието, което се проведе на 31-ви май и 1-ви юни в спортна зала „Свиленград”, се включиха общо 160 състезатели от 25 спортни клуба от страната. Те мериха сили в дисциплините лоукик, киклайт контакт и лайт контакт.

Организатор на тази международна надпревара бе СК „Тангра 2008“, Община Свиленград и Българска Конфедерация по кикбокс и муай тай, а турнирът е част от календара на Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO). В официалното откриване участваха Асен Марков – главен секретар на Министерство на младежта и спорта, Галин Димов – председател на Българска Конфедерация по Кикбокс и муай тай и инж. Георги Манолов – кмет на град Свиленград. 

Двубоите започнаха след традиционното изслушване на химна на Република България и вдигане на трибагреника от възпитаници на клуба домакин.

Едновремено на ринг и татами се изиграха над 100 срещи, в които бяха определени шампионите в съответните възрастови групи и категории.

Отборно класиране по медали – ринг:

  1. СК „Победа” – гр. Враца
  2. СК „Йорк” – гр. Варна
  3. СК „Патриот” – гр. Дупница

Отборно класиране по медали – киклайт контакт:

  1. СК „Стар Тийм“ – гр. София
  2. СК „Тангра 2008“ – гр. Свиленград
  3. СК „Некст“ – гр. Габрово

Отборно класиране по медали – лайт контакт:

  1. СК „Тангра 2008“ – гр. Свиленград
  2. СК „Стар Тийм“ – гр. София
  3. СК „Некст“ – гр. Габрово

Награждаването на отборните победители бе извършено от главния секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков. Всеки от призьорите получи купа и бе аплодиран от всички присъстващи в залата.

Ако турнирът се превърне в ежегоден и домакинът се докаже като добър организатор, от световната централа са обещали след пет години Свиленград да приеме и Европейска купа.

Снимки: Българска Конфедерация по Кикбокс и муай тай

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.