Начало Кикбокс и муай тай Международен турнир по кикбокс в Свиленград подкрепя борбата срещу наркотиците

Международен турнир по кикбокс в Свиленград подкрепя борбата срещу наркотиците

Международен турнир по кикбокс в Свиленград подкрепя борбата срещу наркотиците
0

За първи път в своята история Свиленград ще е домакин на международен турнир по кикбокс за купа „Свиленград 2019“. Състезанието, на което домакин е местната община и СК „Тангра 2008“, ще се проведе на 31-ви май и на 1-ви юни в спортна зала „Свиленград”. Заявки има от 120 състезатели от България и Гърция.

Стиловете, в които бойците ще премерят сили са лоукик, киклайт контакт и лайт контакт. Турнирът е част от календара на Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO), която е и най-голямата асоциация на аматьорски организации по кикбокс в света, както и на родната централа – Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Ако турнирът се превърне в ежегоден и домакинът се докаже като добър организатор, от световната централа са обещали след пет години Свиленград да приеме и Европейска купа.

Свиленград от години провежда кръгове на държавни първенства по кикбокс, но международен турнир досега не е имало. Първото подобно издание идва по инициатива на ръководството на клуб „Тангра“, Община Свиленград и секретаря на местната Комисия за борба с противообществени прояви г-н Димитър Чокоров.  Шампионатът ще бъде под надслов „Спорта срещу употребата на наркотици”.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.