Начало Кикбокс и муай тай В Бургас ще се проведе обучение на нови съдии в кикбокса

В Бургас ще се проведе обучение на нови съдии в кикбокса

В Бургас ще се проведе обучение на нови съдии в кикбокса
0

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай  организира теоретичен и практически семинар за подготовка на нови спортни съдии и издаване на национален съдийски лиценз. Обучението е предвидено да се състои на 3-ти октомври в конферентната зала на  хотел “AQUA” в град Бургас.

За ръководител на обучението е определен председателят на съдийската колегия към БККМТ – Красимир Димов. Водещи лектори ще бъдат членовете на съдийската комисия – Радослав Петров (международен съдия клас С към WAKO, ринг) и Деница Миленкова (международен съдия и рефер клас А към WAKO, татами).

На 05-ти октомври ще има възможност  и за практика по време на Държавния шампионат във всички татами стилове и Интернационалната купа в стил лоу кик. Федерацията ще поеме разходите по организацията, като всеки участник заплаща определената такса за участие в семинара в размер на 50 лв. (по банков път в посочена от БККМТ сметка).

Обучението ще бъде с начален час 09:00ч. като предварително ще бъде изнесена програма за последователността между ринг и татами лекциите.

Заявките се подават на официалният имейл на конфедерацията –  bulkick@abv.bg

Ето какво заяви председателят на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов:

Всички знаем, че е освен опазването на живота и  дравето на състезателите, от огромно значение също е и безпристрастното и правилно отсъждане по време на срещите. През годините доста от правилата в кикбокса се промениха и това наложи организирането на периодични семинари за опресняване на знанията. Нови съдии се привличаха доста трудно чрез клубовете, като в повечето случаи самите треньори бяха и съдии. Бих искал тази практика да се намали и да привлечем още нови съдии (бивши състезатели, спортния деятели, любители и др.), които да придобият знания и да се включат активно. Знаем, че за да се получи всеки един клуб трябва да посочи и привлече поне по един нов съдия, за да имаме възможността за избор по време на състезанията. Разполагаме с богати на опит съдии, които ще ни помогнат и ще научат по-новите си колеги. Вече няколко години поред сме домакини на академията за спортни съдии към най-голямата асоциация на кикбокс организациите WAKO. Лектори са ни били винаги най-добрите и най-титулувани в областта си съдии и смятам, че имаме нужното ниво и качества какво да обучаваме нови кадри. Като най-добре развиващата  и представяща се неолимпийска федерация в България сме длъжни да повишаваме нивото си във всяко едно отношение”.