Начало Други 12 кечисти, покорили три десетилетия
0

12 кечисти, покорили три десетилетия

12 кечисти, покорили три десетилетия
0

Когато имат любовта на феновете, звездите на кеча често се задържат под светлините на прожекторите доста по-дълго от повечето спортисти.

Пример за това е живата легенда на развлекателния бизнес “Гробаря”, който сложи край на кариерата си през тази година, след като дебютира през 80-те години на миналия век. Но той далеч не е единственият, размятал съперници от три поколения между въжетата. Предлагаме ви 12 от най-големите имена в кеча, които са били активни на ринга в три различни десетилетия.

10. Хълк Хоган

Хълк Хоган е може би най-разпознаваемото име в света на кеча, като кариерата му стартира през далечната вече 1977 г. и все още не е приключила. За пръв път става шампион на WWE през 1984 г., като е участвал в най-различни организации. Списъкът му със спечелени титли и отличия е по-дълъг от класически роман, а извън ринга се изявява, къде успешно, къде – не чак толкова, като актьор и бизнесмен.

9. Рик Флеър

“Детето на природата” може и да се оттегли преди повече от 10 години, но вече почти 50 години е един от най-големите посланици на кеча. Официално професионалната му кариера продължи от 1972 г. до 2012 г., като в един период от кариерата си беше известен като “Най-мръсния играч на земята”.

8. Шон Майкълс

Специалист в отборните мачове в началото на кариерата си в средата на 80-те години на миналия век, Майкълс бързо се ориентира към соловите изпълнения. Един ритник в лицето на съотборника му по-късно, той се отправя към върха и се превръща в един от най-великите кечисти на всички времена. Майкълс напусна ринга “за последен път” през 2010 г., но 8 години по-късно отново се завърна за участие в 25-годишнината на “Първична сила”.

7. Трите Хикса

Добре, добре, знаем, че не се казва точно така. Това, обаче, не омаловажава постигнатото от Пол Левеск. Кариерата му стартира през 1992 г., като към момента вече 51-годишният “Трипъл Ейч” изглежда няма намерение да спира с битките. Любимец на милиони и мразен от още толкова, израснали със сблъсъците му със “Скалата” в края на 90-те години на миналия и началото на настоящия век. 

6. Крис Джерико

Още един любимец на феновете от 90-те, Джерико също премина през доста метаморфози на образа си. 50-годишният вече американец е едно от основните лица в новата AEW, макар и вече да е далеч от най-добрата си физическа форма.

5. Джери Лолър – “Краля”

Един от истинските ветерани в кеча! С дебют през 1970 г., “Краля” все още е част от развлекателния шоубизнес. Макар и отдавна да не се състезава, Джери Лолър остана част от WWE като коментатор.

4. Братята Харди

Джеф и Мат са един от най-известните отбор в историята на кеча. Кариерата им стартира през 1993 г., като първоначално казват “край” през 2002 г. 4 години по-късно, обаче, Братята Харди отново са на ринга и остават там до 2011 г., преди да излязат във втора “пенсия”. Този път отсъстват 3 години и отново излизат на сцената през 2014 г., като остават на нея до 2019 г. Двамата продължават да се изявяват, но соло, като Джеф остана в WWE, а Мат се присъедини към AEW.

3. Дъстин Роудс

Може и да не е сред великите шампиони на кеча, но кариерата му е повече от впечатляваща. Тя започва в края на 80-те години на миналия век, като години по-късно се превръща в “Златен прах” – андрогинния боец, който най-често е използван да помага на младите бойци да усъвършенстват уменията си. Както много кечисти от близкото минало, и той се присъедини към новосъздадената AEW.

2. Дъдли Бойз

Take it from us…you don’t want to be around when the tables come out! #TBT

Posted by Dudley Boyz on Thursday, September 29, 2016

Три десетилетия и три различни вериги превърнаха “3D” в легенди. Епичната кариера на братята стартира в ECW през 1996 г., премина през WWF, която смени името си на WWE, и се пренесе в TNA. Считани за най-добрия тандем в историята, Дъдли Бойз официално са “пенсионери” от 2016 г. с едно кратко прекъсване преди 2 години.

1. Гробаря

Започвайки в края на 80-те като “Наказателя”, Марк Калауей се превърна в един от най-великите образи в историята на кеча. През “Гробаря” не веднъж е сменял историята зад образа си, но винаги е бил обичан от феновете. “Мъртвеца”, “Господаря на мрака”, “Американското лошо момче” – всеки от тях има място в историята, която официално приключи през тази година.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.