Начало Други Почина легендарен кечист

Почина легендарен кечист

Почина легендарен кечист
0

Кечистът Джеймс Харис, известен като „Камала“, почина на 70-годишна възраст. Той прекара последните си дни в болница, съобщиха от corner.dir.bg.

„Камала“ е американец по произход, но в развлекателния спорт изпълняваше ролята на африкански войн от Уганда. Той е бил хоспитализиран на 5 август заради COVID-19, а смъртта му е настъпила след сърдечен арест.

Чернокожият кечист, който беше висок 201 см. и тежеше 172 кг., дебютира през 1978 г. в кеча, а през 1984г. се присъедини към най-известната федерация в света – World Wrestling Federation (WWF), сега известна като WWE.

„Камала“ имаше здравословни проблеми дълги години, включително диабет и високо кръвно налягане, като това доведе до ампутацията на левия му крак под коляното през 2011 година, а през 2012 същото се случи и с десния му крак.

В последните години от живота си „Гиганта от Уганда“ разчиташе предимно на инвалидната си пенсия, както и на средства от продажбата на ръчно изработени дървени столове. Преди две години боецът претърпя животоспасяващ операция, при която бе отстранена течност от областта около сърцето и дробовете му.

В своята кариера огромният „Камала“ направи страхотни срещи с едни от най-известните кечисти в света като Хълк Хоган, „Гробаря“ и „Андре Гиганта“.